Nødebo Bæredygtigt! - NB! er et aktivt lokalt borgerdrevet fællesskab. Vi arbejder på at omstille Nødebo til et bæredygtigt lokalsamfund, hvor vi inspirerer hinanden til at tænke i, og så vidt muligt vælge, bæredygtige løsninger i vores daglige adfærd og praksis. Vi arbejder inden for områderne energiforbrug, transportkultur, affaldshåndtering og genbrug samt fødevarer.

NB! er organiseret omkring en kernegruppe. Vi udvikler og iværksætter projekter og aktiviteter og understøtter andre aktørers igangværende projekter og medvirker til søsætning af nye.

Nogle af projekterne involverer Hillerød Kommune. Derfor har vi i NB! kontakt med lokalpolitikere, som vil støtte op om lokal bæredygtighed. Her er også Nødebo Lokalråd en vigtig samarbejdspartner, som NB! er i løbende dialog med i forhold til omstillingen af Nødebo.

Hvad har NB! bl.a. været med til at sætte i gang?

  • Reparationsværksted på Kroen - der løbende hjælper byens borgere med at få fikset ting, der er for gode til bare at blive smidt ud. Læs mere her
  • Nødebo Fælles Varme - der er i dialog med Hillerød Forsyning om fjernvarme til Nødebo.
  • Ny vejbelysning langs Nødebovej – den gamle var utidssvarende, og alt for energikrævende.
  • Vegetarspiseklubben - der har mødtes månedligt og gjort det nemmere at spise vegetarisk.
  • Hjulspin – der kombinerede det at bruge cyklen som transportmiddel med samvær.

Vil du være med?

Har du lyst til at være en del af fællesskabet, hører vi meget gerne fra dig. Vi har brug for flere friske hoveder og hænder til at realisere de mange ideer, som opstår omkring os. Er du nysgerrig efter at vide mere, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til: Annette Munk Sørensen (6043 4326) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Vil du støtte vores arbejde? klik her