NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klimabevidst forældreskab

KLIMABEVIDST FORÆLDRESKAB ER EN HJERTESAG FOR NØDEBO BÆREDYGTIGT!

VI ER DERFOR MEGET KEDE AF AT MÅTTE UDSÆTTE ARRANGEMENTET ONSDAG D. 17.11.21.

VI VENDER TILBAGE, NÅR VI KAN SÆTTE EN NY DATO I KALENDEREN. 

Giv dine børn/børnebørn en optimistisk familiefortælling

Hvordan kan vi forberede vores børn på at leve et liv, hvor naturen får mere plads og vi mennesker tilpasser os, så der lægges mindre pres på dyrelivet og naturen?

Børneforskeren Per Schultz Jørgensen mener, at den enkelte familie kan gøre meget for at vende udviklingen fra stigende til faldende udslip af drivhusgasser. Forældrene kan f.eks. sammen med deres børn sætte en bæredygtighedsdagsorden. Det giver familien en optimistisk familiefortælling, danner og udvikler børnene som mennesker, og giver dem livsmod.

Hvis du er interesseret i at høre hvordan andre italesætter klimaforandringerne i familien, kan du dele dine bekymringer og ideer på Nødebo Kro, hvor vi holder

Klimacafé om klimabevidst forældreskab onsdag d. 17. november kl. 20-21.30

Skovbørn

Det bliver et par timer hvor alle kan bidrage til samtalen om hvordan vi - både forældre og bedsteforældre - kan være med til at formidle viden om klimaforandringerne til vores børn og unge. Målet er at give dem et godt rygstød i familiens daglige indsats for at mindske presset på vores klode.

Optakten til dialog bliver et oplæg fra Sandra Mortensen, en ung mor i Gadevang der har beskæftiget sig fagligt med klimabevidst forældreskab.

Sandra  vil dele ud af sin viden om emnet, og efter sit oplæg involvere deltagerne i en snak bl.a. om, hvordan vi kan skabe nogle stærke bånd mellem børn og naturen, som kan være med til at danne dem som hele mennesker i pagt med naturen.

Kom og del dine erfaringer, hvis du har inddraget dine børn i en optimistisk fortælling, der har givet dem livsmod. Eller kom og få inspiration til at tale med dine børn om klimaforandringerne.

Du får også tips til gode læseoplevelser, som kan gøre det lettere at tage den svære samtale med sine børn og flytte fokus til alt det gode, familiern sammen kan gøre for at leve bæredygtigt. 

Alle er velkomne, og kroens café sælger kolde drikke, kaffe, te og kage.