NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klimakompas med Kahoot quizz på Nødebo Kro

 

Hvor langt kan man flyve på en ko? lød vores invitation.

Omkring 25 interesserede dukkede op til Michael K. Nielsens foredrag på Nødebo Kro  torsdag d. 24. oktober kl. 19-21.30

Det blev som lovet en aften med både alvor og sjov. 

Klimakompasset

Michael K. Nielsen har - efter stiftelsen af Bedsteforældrenes Klimaaktion for et par år siden - brugt meget tid på at lave et "klimakompas", en guide til bekymrede borgere, der har svært ved at navigere i klimadebatten.

Nødebo Bæredygtigt! har fået lov til at publicere Klimakompassets Del 1, en quick guide, og Del 2, en dybtgående beskrivelse af klimaforandringerne og tips til handlinger i hverdagen, som kan gøre en forskel for den grønne omstilling. 

Vi blev godt underholdt af Michael K. Nielsen fra Bedsteforældreens Klimaaktion og klogere på klimaet.  Se hans klima-cv. Michael lagde ud med en fællessang. Han har selv skrevet ny klimatekst til "Jeg er så glad for min cykel" og akkompagnerede på guitar. Senere sang vi til en Bruce Springsteen-melodi en klimatekst med inspiration fra norske klimaaktivister.

Der skal lyde en stor tak til Michael, både fordi han har delt sin store faglige indsigt og for at lade os lægge materialet på vores hjemmeside. 

Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet og medforfatter på GSDR 2019 - seneste rapport fra det videnskabelige forum der følger FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling - gjorde status på verdensmålene i en kort pep-talk før foredraget.

Også tak til Katherine Richardson, som på opfordring tog sig tid til at kigge forbi med en status på opfyldelsen af verdensmålene. Hun understregede at FN's 17 verdensmål er en ønskeseddel fra de kommende generationer som ikke kan opfyldes, medmindre vi indstiller vores overforbrug af ressourcer og rovdrift på naturen. Business as usual duer simpelthen ikke! Her link til den engelske rapport om verdensmålene for 2019: The Future Is Now! 

 

PS: ... Og svaret på det indledende spørgsmål i den Kahoot quizz, som vi bad publikum deltage i? ... Der var to rigtige svar: 1. Buenos Aires og 2. En ko kan ikke flyve ...