NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Den nemme, giftfri have og skovhaven

 

Danmarks Naturfredningsforenings kampagne "Giftfri Have", som blev søsat i 2015, har inspireret os til at arrangere en aften om den nemme, giftfri have og skovhaven.

Datoen bliver onsdag d. 27. marts kl. 19.30-21.30.

Sted: Salen på Nødebo Kro

Vi håber at mange af Nødebos haveejere vil være interesserede i at blive klogere på hvordan man kan undvære sprøjtegift og anden kemi i haven.

Alle er velkomne til aftenens program:

Kl. 19.30  Velkomst v. Nødebo Bæredygtigt!

Kl. 19.35   Gitte Holmstrup, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening, fortæller om kampagnen Giftfri Have, som blev lanceret i et samarbejde mellem DN og Foreningen Praktisk Økologi.

 

 

 

Kl. 20.00   Marie Ravnmark, Mere-liv-i-haven ambassadør i Foreningen Praktisk Økologi, vil dele ud af sin erfaring som flittig dyrker af kolonihave og drivhusafgrøder. En af Maries pointer er at et rigt dyreliv og en sund jord i haven er med til at holde nogle af de ting væk, som folk bruger gift mod. Hun vil gerne skubbe os i retning af et nyt syn på haven og ”ukrudtet”.

Kl. 20.30 Pause. Der kan købes drikkevarer mm. i Kroens café. 

Kl. 21.00 Rasmus Halfdan Jørgensen, studieadjunkt/forsker på Skovskolen (KU), giver en introduktion til principperne for en skovhave. Skovskolen har en skovhave under etablering, som giver studerende på universitetet mulighed for praktisk erfaring med dyrkningsformen.

Om muligt, vil Nødebo Bæredygtigt! i maj eller juni arrangere et besøg i skovhaven, som til den tid kan forventes at være frodig.

Arrangementet er et led i Nødebo Bæredygtigt!s formidling af FN’s 17 verdensmål, hvor mål 11 handler om Bæredygtige lokalsamfund og mål 15 om Livet på land.

Spørgsmål?  Send en mail til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.