NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Studerende fremlægger temacase på Nødebo Kro 12. januar

Nødebo Bæredygtigt!s samarbejde med erhvervsuddannelsen Cphbusiness i Hillerød har givet stof til miljøteknologstuderendes 6-ugers projekt omkring årsskiftet. Derfor kan nødeboere der har deres gang på Nødebo Kro, komme med til de studerendes fremlæggelse af en temacase om nogle af de temaer som Nødebo Bæredygtigt! arbejder med.

Fremlæggelsen finder sted i Krostuen fredag d. 12. januar kl. 11.30-15.30.

Alle er velkomne!

Stor tak til de velvillige respondenter i Nødebo og til Kroen for at lægge hus til fremlæggelsen.

 

De 25 studerende har i fem grupper arbejdet med affald, el, vand, varme eller transport. Deres resultater bliver formidlet dels i små videoer med deres bud på bæredygtige løsninger på de fem områder, dels i et skriftligt produkt i form af en folder om det valgte tema, vil blive lagt til interesserede på reolen i kroens café.

Den faglige basis for fremlæggelsen tilegnede de 1.års-studerende sig på et kursusforløb i uge 48-50 om forvaltning og kommunikation. Der fik de viden om kommunikationsteori, - former og -teknikker, bl.a. borgerkommunikation, om miljønetværk, forandringskommunikation, virksomhedsforståelse, lovhieraki og lovtyper, bl.a. Planloven og Miljøloven, miljøforvaltning (VVM). Præsentationsteknik var også en del af kursusforløbet, og den får de lejlighed til at afprøve i praksis fredag d. 12. januar.

De studerende har via Nødebo Bæredygtigt! fået kontakt til borgere i Nødebo, som har været imødekommende over for de studerendes behov for at tale med almindelige borgere om deres håndtering af affald, forbrug af varme, vand, el, og om transportvaner. De har svaret på spørgsmål fra grupperne enten pr. mail eller elektronisk spørgeskema.