NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Besøg stand 21 på Naturens Dag 10. september

Traditionen tro har Skovskolen stablet et stort program på benene sammen med store aktører i foreningsdanmark og små lokale initiativer. Nødebo Bæredygtigt! er med for fjerde gang, igen med to stande - begge har nr. 21 og de ligger ved Sletten lige der hvor legepladsen starter.
 
Biavl er vores hovedtema i år. Biers bestøvning er en forudsætning for rigtig mange af landbrugets afgrøder. Bierne er truet af den dalende biodiversitet, og derfor er det vigtigt at naturens bibestand suppleres af private biavlere.

Vi har besøg af tre biavlere på vores stand: Peter Sjøgren, som har skrevet en lærebog i biavl, Søren Kristensen her fra Nødebo og Erik Larsen fra Græsted, som medbringer et demonstrationsbistade.

De giver gerne gode råd om biavl til begyndere og vil gerne dele erfaringer med andre biavlere. Vi håber at mange vil standse op og få en snak med en af de tre erfarne biavlere, som også sælger honning af egen høst.

Alle haveejere kan gøre en forskel for biernes sundhed. Der er nemlig nogle planter som bierne har større gavn af end andre. Der vil være information på vores stand om hvilke arter vi alle bør plante i vores have for biernes skyld.

                                                                  På legepladsen har vi - meget passende - Kesser til at fortælle løgnehistorier for børn og voksne i en pavillon hvor vi har sat bænke op til publilkum.

 

På den mere alvorlige side - på vores stand overfor på Sletten - kan man ud over biavlerne møde en af vores flittige reparatører, der kan berette om resultaterne af 2½ års con amore indsats for at få defekte elektriske apparater af mange slags til at fungere igen.

Det er lidt af en sport at få åbnet mange af de defekte apparater, der for nogles vedkommende virkelig er fremstillet til aldrig at kunne repareres, og som ofte har en forudbestemt levetid, fordi banale smådele af gummi e.l. i apparaterne ikke holder så længe som mekanikken og de værdifulde dele af metal og andre genbrugelige dele.

 

 Foto fra vores stand sidste år: reparatørerne Niels (med ryggen til ) og Palle med tal for succesrige reparationer.