NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Samtalen, du ikke havde set komme

Mange af de samtaler vi fører med familie og venner er forudsigelige, bl.a. fordi vi mest taler med mennesker vi kender i forvejen og som vi ofte deler værdier med. Det er sjældnere vi taler med samtalepartnere, som vi ikke har valgt og ikke kender eller kun kender overfladisk.

Når vi gør det, åbner det til gengæld mulighed for at spørge og lytte på en helt ny måde.

Derfor vil vi igen i 2018 sammen med sognepræst Eva Holmegaard Larsen invitere til samtalesalon om tidens temaer. Der bliver dog en pause i foråret, og vi håber at kunne få et samarbejde i gang med gadevængerne, så vi kan flytte samtalesalonen til Jordnær i Gadevang når vi genoptager aktiviteten.

Vi kan alle blive bedre til at lytte uden fordomme og til at spørge ind til samtalepartnerens ståsted og livsholdning. Det kræver en vis portion mod at tale om livets vigtige temaer med mennesker vi ikke kender, men det kan gøre os både klogere og stærkere - og modigere.

Der tales ud fra samtalemenuer for de valgte temaer, og samtalerne følger en fast tidsstyring, hvor der typisk er 5 minutters opvarmning og derefter 30 minutters fordybelse i temaet.