NødeboBæredygtigt

NB! vil arbejde for fælles bevidsthed om naturressourcer og bæredygtighed

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Markedspladsen

Muskelarbejde med skoven som kulisse

Uanset om det stormer og regner eller solen skinner fra en skyfri himmel, mødes Eva Majvig Andersen hver lørdag morgen med andre naturelskere for at træne i skoven.

Den åbne pavillon på grillpladsen ved Dronningens Bøge giver ly mod regn, mens legepladsen bag Skovskolen giver mulighed for flere øvelser med særligt udstyr. Tidspunktet er kl. 9-10, men tjek på facebookgruppen om der er ændringer. Først varmes der op med stående øvelser ude på grønsværen og derefter styrketrænes lår, baller, overarms- og mavemuskler. Hver muskelgruppe gennemarbejdes. Er der f.eks. seks deltagere, viser Eva først seks forskellige øvelser. Når alle er klar, sætter hun stopuret, og træningen går i gang. Efter et minut skifter man til næste øvelse. De hyppige skift gør, at man bestemt ikke keder sig. Den næste serie øvelser er mere krævende, og sidste punkt på programmet er udspænding. Afspændingen må deltagerne klare hjemme.

Eva er uddannet fysioterapeut og tager rollen som instruktør alvorligt: "Jeg synes det er vigtigt at styrketræningen understøtter hverdagens bevægelser. Jeg lader mig også inspirere af deltagerne og finder undervejs på nye øvelser og motionslege. De færreste vil nægte at de er forfængelige med deres udseende og krop, så jeg skal bare sige: "bikini" eller "bækkenbund", hvis nogen skulle fristes til at slippe for let fra en øvelse."

 

Læs mere…